• DetaliiINFANRIX HEXA™
    Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
  • DetaliiENGERIX-B™
    Vaccin contra hepatitei B.
    Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
  • DetaliiPRIORIX™
    Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
    Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Infecţia hemofilică (Haemophilus influenzae) de tip b

Haemophilus influenzae tip b, sau Hib, este o bacterie care provoacă, conform estimărilor, aproximativ 3 milioane de boli grave şi 386 000 cazuri de moarte în fiecare an, în special, de meningită şi pneumonie. Aproape toate victimele sunt copii sub vârsta de cinci ani, cei mai vulnerabili la infecţie fiind copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 luni.
În ţările în curs de dezvoltare, în care se întâmplă marea majoritate a cazurilor letale datorate Hib, pneumonia mai frecvent duce la deces decât meningita. Însă Hib-meningita de asemenea este o problemă gravă în aceste ţări, în care indicii mortalităţii sunt de câteva ori mai mari decât indicii analogici în ţările dezvoltate; 15-35% din pacienţii care au supravieţuit dobândesc invaliditate permanentă, cum ar fi arieraţia mentală sau surditatea. Necătând la numele de Haemophilus influenzae (gripă hemofilică), această bacterie nu cauzează gripa.

Dilema Hib
Hib este o infecţie evitabilă - vaccinuri foarte eficiente au fost disponibile de la începutul anului 1990. Totuşi, din an în an de infecţia Hib mor sute de mii de copii.
Două obstacole principale pentru prevenirea infecţiei Hib sunt informatizarea insuficientă şi deficitul de bani. Informatizarea insuficientă, în mare măsură, este legată de dificultatea de a diagnostica infecţia Hib - la majoritatea victimelor sale diagnosticul aşa şi nu a fost stabilit. În plus, vaccinul Hib este mai scump decât alte vaccinuri împotriva bolilor obişnuite de copii. Astfel, preţul la care vaccinul a fost oferit ţărilor cu venituri mici în anul 2005, aproximativ de şapte ori depăşeşte costul total al vaccinurilor împotriva rujeolii, poliomielitei, tuberculozei, difteriei, tetanosului şi tuse convulsivă.
Aceşti doi factori pun multe ţări în curs de dezvoltare într-o situaţie dificilă. Ele doresc să obţină date cu privire la amploarea şi impactul morbidităţii cu infecţia Hib, înainte de a decide cu privire la includerea vaccinului scump în programele lor de imunizare a copiilor. În mod similar, în cazul unei decizii pozitive cu privire la vaccinarea împotriva infecţiei Hib, aceste ţări pot avea nevoie de finanţare externă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), recunoscând aceste dificultăţi,