• DetaliiINFANRIX HEXA™
    Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
  • DetaliiENGERIX-B™
    Vaccin contra hepatitei B.
    Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
  • DetaliiPRIORIX™
    Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
    Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Poliomielita

Poliomielita (polio (greacă) - cenuşiu, myelos - creier) este o infecţie virală acută care afectează sistemul nervos (substanţa cenuşie a măduvei spinării). Se caracterizează prin apariţia paraliziilor molatice, în special a membrelor inferioare. În cele mai grave cazuri afectarea măduvei spinării duce la stoparea respiraţiei. Din punct de vedere clinic poliomielita se manifestă prin ridicarea temperaturii, dureri de cap şi dureri musculare, urmate de dezvoltarea paraliziei. În epocă prevaccinală poliomielita era groaza tuturor copiilor, provocând epidemii cu adevărat devastatoare. Anume poliomielita a fost cauza invalidităţii lui Franklin Delano Roosevelt, preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Virusul poliomielitei este un virus intestinal. Răspândirea virusului are loc prin secreţiile bolnavului, însă în unele cazuri - şi pe calea aerului şi prin picături. Virusul este rezistent în mediul extern - 3-4 luni. supravieţuieşte în materiile fecale, a apelor reziduale, pe legume şi în lapte. La temperatura de 37 grade virusul persista 50-65 de zile. Este sensibil la temperatură înaltă şi la dezinfectanţi.
Virusul sălbatic (ne vaccinal) nu circulă în ambele Americi, în marea majoritate a ţărilor europene - aceste regiuni sunt certificate de către OMS ca ţări libere de poliomielită, însă vaccinările în ele continua. În ţări şi regiuni, în care până în prezent există cazuri de îmbolnăvire - regiunea asiatică, Africa, OMS efectuează vaccinări în masă cu scopul exterminării totale a poliomielitei pe planetă. Ultimele cazuri de îmbolnăvire de poliomielită în Rusia au fost înregistrate în 1996 în Cecenia, în legătură cu lipsa vaccinărilor în rândul populaţiei.
Perioadă de incubaţie - 5-12 zile. Virusul poliomielitei pătrunde în intestin, se înmulţeşte în mucoasa intestinelor, apoi pătrunde în ganglionii limfatici intestinali şi din ei - în sânge. După aceasta el pătrunde în toate organele şi sistemele, în primul rând în măduva spinării, afectând-o la diferite niveluri şi afectând nervii, care se ramifică de la ea. Virusul poliomielitei este capabil să pătrundă şi în creier.
Boala începe cu diaree, deoarece iniţial virusul este localizat în intestin. Simptoamele tipice de poliomielită paralitică (1-5% din totalul cazurilor) - apariţia la început a paralizelor "molatice" (slăbiciune şi dureri musculare), iar apoi şi mai grave "tensionate" (condensarea şi tensiunea muşchilor în lipsa capacităţii de a-i dirija).