• DetaliiINFANRIX HEXA™
    Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
  • DetaliiENGERIX-B™
    Vaccin contra hepatitei B.
    Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
  • DetaliiPRIORIX™
    Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
    Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Rotarix - vaccin împotriva gastroenteritei rotaviral

rotarixGastroenterita rotavirală este o boală gravă, care afectează mai ales copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 2 ani. Dacă nu se tratează deshidratarea pronunţată, cauzată de diaree şi vărsături, se dezvoltă peste o zi.

Numărul de cazuri de îmbolnăvire în fiecare an, la nivel mondial, este de aproximativ 138 milioane, rata de deces - 440 mii (39% din numărul total de decese de la infecţii gastrointestinale). Fiecare minut din cauza gastroenteritei rotavirale moare câte un copil. Boala este răspândită în special în ţările tropicale sărace - în India, Africa, regiunea din Sahara şi America de Sud. În ţările bogate şi cele dezvoltate infecţia rotavirală de asemenea este o problemă gravă. Practic toţi copiii cu vârsta până la 2-5 ani sunt infectaţi cu rotavirusul uman G1. Spre deosebire de alte «boli a mâinilor murdare», respectarea normelor de igienă nu reduce probabilitatea infectării.

Rotarix este un vaccin viu atenuat pentru aplicaţii perorale în două etape. El formează imunitate la diferiţi tulpini ai rotavirusului şi împiedică dezvoltarea unor forme grave de îmbolnăvire. Toleranţa, inofensivitatea şi eficienţa lui au fost testate la mai mult de 70 de mii de copii în timpul efectuării în Europa, Statele Unite ale Americii, America Latină şi Asia a unui program global de teste clinice.

Vaccinul a fost elaborat cu luarea în consideraţie a programelor de vaccinare preventivă existente în diferite ţări. Vaccinarea se recomandă a fi efectuată în prima jumătate de an a vieţii copilului: eficienţa ei este de 90% în cazul în care ambele etape de vaccinare au fost efectuate la vârsta de până la un an şi 84% pentru copii cu vârsta sub doi ani. La tratarea cazurilor grave de gastroenterită rotavirală Rotarix în 86% din cazuri slăbeşte simptoamele îmbolnăvirii în măsura, în care nu este nevoie de spitalizare. În 63-73% din cazuri vaccinul ajută împotriva oricăror infecţii gastrointestinale cauzate de rotaviruşi, inclusiv de tulpina G9. Diferenţe în efectele secundare de la folosirea vaccinului şi placebo nu au fost observate, în afară de o reacţie inflamatorie locală mai pronunţată. Testul la inofensivitate a vaccinului a fost efectuat de Consiliul independent pentru controlul inofensivităţii - Independent Data Safety Monitoring Board (IDSMB).

Mexicul a devenit prima ţară care a permis oficial utilizarea vaccinului nou. Prima vaccinare preventivă se recomandă a fi efectuată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 săptămâni, cea de-a doua - de la 14 până la 24 săptămâni cu intervalul de minimum o lună. GSK în comun cu autorităţile mexicane planifică de a desfăşura un studiu amănunţită post-marketing a noului preparat.


În Moldova compania GlaxoSmithKline a înregistrat preparatul Rotarix în prima jumătate a anului 2009. Clienţilor Immuno+ vaccinul este disponibil de toamnă.