• DetaliiINFANRIX HEXA™
  Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
 • DetaliiENGERIX-B™
  Vaccin contra hepatitei B.
  Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
 • DetaliiPRIORIX™
  Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
  Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Rujeola. Parotidita. Rubeola.

Rujeola este o boală virală acută. Ea este o boală dintre cele mai contagioase. Copilul se poate îmbolnăvi de rujeolă, dacă el s-a aflat într-o cameră, unde timp de 2 ore înainte de el a fost un bolnav. Practic toate contactele (98%) duc la îmbolnăvire. Se transmite pe cale aeriană şi prin picături. Transmiterea prin intermediul unei terţe persoane sau prin obiecte contaminate este atipică.
Parotidita este o boală virală care afectează predominant glandele salivare. Parotidita se transmite de la o persoană la alta prin aer şi picături.
Perioadă de incubaţie, în majoritatea cazurilor, constituie 14-21 de zile.
Riscul de infectare a celor din jur se păstrează cu 2 zile până la creşterea glandelor şi se păstrează până la însănătoşirea completă.

Rubeola (învechit - pojar german, rubeolă de cori) - boală virală foarte contagioasă, care se manifestă prin răspândirea rapidă a erupţiei pe piele, creşterea ganglionilor limfatici (în special, a celor occipitali), de obicei, prin ridicarea neînsemnată a temperaturii. La copiii până la 90% din cazuri nu are simptoame vizibile. Infecţia are sezonalitate de toamnă-primăvară.
Se transmite prin aer şi picături.
Perioadă de incubaţie constituie 1-2 săptămâni.
Se pot observa simptoame de boală respiratorie acută. Cea mai gravă complicaţie este encefalita rubeolică (asemănătoare cu cea de cori) - inflamarea creierului, frecvenţa ei este de 1:5000-1:6000 de cazuri.