• DetaliiINFANRIX HEXA™
    Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
  • DetaliiENGERIX-B™
    Vaccin contra hepatitei B.
    Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
  • DetaliiPRIORIX™
    Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
    Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Difteria. Tetanosul. Tuse convulsivă.

Difteria este o infecţie, principalele manifestări clinice ale căreea sunt cauzate de toxina difterică. Exotoxina produce numai tulpini toxigeni Corynebacterium diphtheridae. Agenţii patogeni netoxigeni pot, de asemenea, pot cauza difteria, însă evoluţia clinică a bolii în aceste cazuri, de obicei, este mai uşoară decât în cazurile bolilor cauzate de tulpini toxigeni.
Evoluţia bolii la cei nevaccinaţi este grea, de multe ori apare o intoxicaţie puternică a organismului, inflamaţia gâtului şi a tractului respirator. În plus, difteria poate avea complicaţii grave - edemul gâtului şi dereglarea respiraţiei, afectarea inimii şi rinichilor, sistemului nervos. Difteria de multe ori se termină cu moartea.

Tetanosul este o boală infecţioasă provocată de bacteria Clostridium tetani, care afectează atât oamenii, cât şi animalele. Agentul pathogen al bolii este răspândit pretutindeni - în sol, în materiile fecale ale animalelor şi ale omului. Pentru prima dată a fost descris de către Hippocrates, al cărui fiu a murit de tetanos.
Ca sursă de infecţie servesc animalele erbivore, la care bacilul titanic este o parte a microflorei intestinelor, cu materiile fecale ale cărora microbul nimereşte în sol şi se păstrează acolo un timp îndelungat, sub formă de spori. Calea de infecţie a omului - prin rănile contaminate (de obicei, cu sol) ale pieii şi membranele mucoase.

Tuse convulsivă este o boală infecţioasă periculoasă a tractului respirator, care este cauzată de bacterii specifice (Bordetella pertussis). Imunitatea congenitală, condiţionată de anticorpi materni, nu se dezvolta. Contagiozitatea (probabilitatea de infecţie prin contact) este de 90%. Este foarte periculoasă pentru copii cu vârsta sub 2 ani.
Cel mai des se îmbolnăvesc copiii de vârstă preşcolară. Perioada de incubaţie durează de la 7 la 14 de zile. Infectarea se produce pe cale aeriană şi prin picături. Bolnavul este contagios de la prima până la a 25-ea zi de îmbolnăvire. Durata perioadei contagioase poate fi redusă prin efectuarea la timp a terapiei antibacteriene.