• DetaliiINFANRIX HEXA™
    Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr), poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat
  • DetaliiENGERIX-B™
    Vaccin contra hepatitei B.
    Engerix B – vaccin hepatitic B, este o suspensie sterila, continând antigenul major de suprafata purificat al virusului hepatitei B, antigenul este obtinut prin tehnologia ADN recombinant, din culturi de celule de drojdie.
  • DetaliiPRIORIX™
    Vaccin rujeolic, rubeolic, urlian viu atenuat.
    Vaccinul Priorix poseda o imunogenitate inalta. Contribuie la elaborarea antigenilor fata de agentii patogeni ai rujeolei, rubeolei, oreoinului.
Cu care vaccin a-ţi mai dori să Vă vaccinaţi în centrele noastre?
Rezultatele

Varicela (vărsatul de vânt)

Varicela (vărsatul de vânt) este o boală foarte infecţioasă predominant a vârstei copilăriei, caracterizată prin erupţii de bule.
Agentul patogen este un virus din familia viruşilor herpesului, în mediul extern este nestabil si moare în câteva minute.
Sursa varicelei este persoana bolnavă. Ea devine contagioasă cu 2 zile până la apariţia erupţie şi păstrează această capacitate până la uscarea pojghiţei. De varicelă se poate infecta de la un bolnav de herpes zoster, deoarece agentul patogen al acestor boli este acelaşi.
Varicela se transmite pe calea aerului şi prin picături. Infectarea prin intermediul persoanelor terţe şi a obiectelor folosite de un bolnav practic este exclusă din cauza rezistenţei scăzute a virusului în mediul extern.
Sensibilitatea la varicelă este mare. Varicela se suportă în special în copilărie.
Îmbolnăvirea de varicelă a unei femei gravide la începutul sarcinii duce la dezvoltarea viciului de dezvoltare a fătului, la scurt timp înainte de sfârşitul sarcinii - la îmbolnăvirea nou-născutului.
După varicelă se dezvoltă o insensibilitate stabilă. Îmbolnăvirile repetate de varicelă sunt extrem de rare.
Perioada de incubaţie durează de la 10 până la 23 de zile.
Începutul varicelei este acut. Apare slăbiciune, creşte temperatura corpului până la 38° C şi pe piele oricărei parte a corpului, inclusiv şi pe scalpul capului, se observă erupţie. Iniţial, acestea sunt nişte pete, care în curând încep să se ridice puţin deasupra nivelului pieii, de culoare roză sau roşie, cu contururi clare de formă rotundă. Câteva ore mai târziu pe ele se formează nişte bule transparente strălucitoare cu un diametru de la 1 la 5 mm, asemănătoare cu picăturile de apă şi înconjurate cu un inel îngust de culoare roză-roşie. După 2-3 zile bulele se usucă şi dau nişte pojghiţe plate de suprafaţă de culoare galbenă sau maro deschis, care dispare după 6-8 zile, de obicei, fără a lăsa în urmă o cicatrice.
Zilnic apar noi elemente de erupţie între cele vechi, care sunt supuse aceloraşi modificări. Numărul total al lor creşte. Ca urmare, pe corpul bolnavului în acelaşi timp există pete, bule, pojghiţe.
Febra, erupţiile pe piele şi pe membranele mucoase continuă pentru 5-10 zile. Căderea pojghiţelor şi curăţarea definitivă a pieii de rămăşiţele erupţiilor se prelungeşte încă cu câteva zile.